Health in Limburg: over gezondheid, zorg en welzijn in Limburg.

‘Health in Limburg’ is een onafhankelijk initiatief van Aranco Consultancy & Interim Management, gedreven vanuit een gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid om initiatieven op het gebied van gezondheid, welzijn en zorg in Limburg (en daarbuiten) onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Want, er gebeurt namelijk nogal wat in onze regio. ‘Health in Limburg’ is onderzoekend, kritisch en bovenal nieuwsgierig. 

Met ‘Health in Limburg’ beogen we:

  • organisaties en initiatieven de gelegenheid te geven om hun bekendheid te vergroten
  • burgers nieuwe inzichten te bieden op het vlak van een gezonde levensstijl
  • maatschappelijke partners te ondersteunen bij de missie naar een ‘gezonder Limburg’
  • organisaties te inspireren om ook op het vlak van gezondheid innovatief te zijn

Aranco Consultancy & Interim Management heeft in haar opdrachten in de loop der jaren brede ervaring opgedaan op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. Op onze website www.aranco.nl leest u meer daarover. Ook de individuele medewerkers van Aranco hebben, ieder op hun eigen wijze, een bepaalde affiniteit met deze onderwerpen.

Wesley Jongen, initiatiefnemer en auteur van Health in Limburg, heeft na het afronden van zijn masteropleiding European Public Health aan de Universiteit Maastricht, naast zijn werk bij Aranco een doctoraatsonderzoek uitgevoerd naar de impact van de hervormingen in de Nederlandse langdurige zorg. 

Andy Radzimski, auteur van Health in Limburg, heeft door zijn eerdere werkzaamheden als fysiotherapeut en het afronden van de masteropleiding Healthcare Policy, Innovation and Management aan de Universiteit Maastricht de zorg vanuit verschillende perspectieven leren kennen.

Gijs Hodenius, auteur voor Health in Limburg, heeft een Master in Economie met als specialisatie International Business en een Master in Oudheidstudies en is sinds 1 januari 2022 werkzaam voor Aranco. 

Arno Knoops, CEO van Aranco, is in de afgelopen 15 jaar als toezichthouder en interim-bestuurder actief in de zorgsector en daarnaast betrokken bij een reeks van projecten (waaronder Zorgtechniek Limburg, EIZT en het Telezorgcentrum Limburg).

Heeft u zelf een suggestie voor een boeiend onderwerp op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn dat de moeite waard is om over te schrijven? Laat het ons weten!